zondag 20 juli 2014

Pannenkoek met gerookte zalm


In februari maakte ik dit recept al voor blueberry pancakes. Heerlijk met fruit, maar eigenlijk minstens zo lekker met hartig beleg. De ingrediënten voor de pannenkoeken verschillen dus niet, alleen laat je nu de blauwe bessen weg.

zaterdag 19 juli 2014

Ontbijtmuffins van favoriet Green Kitchen Stories


Hij staat bovenaan mijn favorietenlijst: de blog van Green Kitchen Stories! Inmiddels heb ik ook hun boek ontvangen bij een abonnement op (een andere favoriet) Jamie Magazine. Overigens staan deze 'ontbijtmuffins' - die je natuurlijk op elk moment van de dag kan eten - op hun blog en niet in het boek...  Het mooie van de geelwortel (of kurkuma) is dat de muffins niet alleen een diepgele kleur krijgen, maar ook een tikje Oosterse smaak hebben. Toen ik de muffins ging maken was het beslag behoorlijk vloeibaar en paste maar net in een bakblik voor muffins van 12 stuks zoals je op de tweede foto ziet. Als dat maar goed komt dacht ik nog, maar het eindresultaat was echt super! Aanrader dus! Ook omdat ze in slechts vijftien minuten in de oven staan!



Ik moest alleen voor de karnemelk naar de winkel, maar de rest had ik al in huis. Hoe fijn is dat! Jij ook? De ingrediënten voor 12 stuks:

zondag 13 juli 2014

Roze couscous salade met bietjes


De zomer is in volle gang. Op mijn blog is het ook even stil geweest. Heerlijk een paar weken wat minder online en je niet laten leven door mails, berichten of andere zaken waarop iedereen meteen een reactie verwacht. Ondertussen natuurlijk genoeg heerlijke recepten gemaakt en vastgelegd! Het lastige is dat sinds een paar weken mijn lens van mijn Canon er mee opgehouden is, waardoor ik nu met mijn telelens dit soort plaatjes moet schieten. Wat betekent dat ik aan de andere kant van de kamer moet gaan staan om überhaupt een foto te kunnen maken...!

Warme dagen vragen om heerlijke frisse salades zonder al teveel gedoe. Dit is er zo eentje met als uiteindelijke resultaat een mooi vol bord met een roze salade. Idee voor tijdens de gay parade??

Wat heb je nodig per persoon:
40 gram couscous
200 gram tomaat
25 gram rucola
100 gram hüttenkäse
1 rauw bietje (of 2 kleintjes)
100 gram kastanje champignons
sap van een halve citroen
1 theelepel sesamolie
peper en zout