vrijdag 9 januari 2015

Appelmoescake met havermout, cranberry en walnoot


Wat moet je met die appels die al een tijdje in je koelkast liggen? Ja oké, appelmoes maken ... Maar, nog beter ... wat dacht je van een cake met appelmoes?! Dat heb ik niet zelf bedacht, maar ik kwam dit geweldige idee tegen op de site Uit Pauline's Keuken

En natuurlijk gelijk aan de slag gegaan en m'n keukenkastjes ingedoken om te zien wat ik nog in huis had aan ingrediënten. En jawel ...

3 eieren
100 gram havermout
50 gram boekweitmeel
snuf zout
3 goudrenetten (geschild 260 gram)
2 theelepels kaneel
1 theelepel kardemom
2 theelepels bakpoeder
40 gram cranberry's
40 gram walnoten
1 eetlepel (10 ml) olijfolie



zondag 4 januari 2015

Winterse havermoutcake met wortel en gember


Zoals beloofd de havermoutcake van vorige week. Maar dan anders - uiteraard. Heerlijk kruidig en winters geworden met wortel, gember, sinaasappel en andere specerijen!

Wat heb je nodig voor één cake (6 stukjes)?

donderdag 1 januari 2015

Bessencrumble van havermout met citroen-maanzaad kwark


2015 is begonnen! Happy new year!! En om het jaar als echte foodie goed te beginnen een heerlijk ontbijt gemaakt vanochtend. Maar als dessert net zo lekker of als anti-kater tussendoortje als je vanochtend moeilijk op kon starten. Hier kom je je bed wel voor uit! 

Het is opnieuw een succesnummer van Green Kitchen Stories wat mij betreft. Hoewel ... Best lekker al die honing, kokosolie, amandelmeel en flinke scheppen ijs (op de blog van GKS is het namelijk een warm dessert met ijs), maar wel eentje die ik heb aangepast om het aantal calorieën een beetje acceptabel te houden. Dus geen 12 gram kokosolie p.p. maar slechts 4 gram! Zeker met alle goede voornemens die iedereen ongetwijfeld heeft ... Hieronder daarom ook de voedingswaarde van dit ontbijtje. 

Tip*: wil je wat minder koolhydraten gebruiken, laat dan 20 gram van de havermout en roggevlokken weg. Of wat minder vet? Skip dan bijvoorbeeld het lijnzaad en maanzaad.

Wat heb je nodig voor één portie? 
- Tsja... de portie delen kan natuurlijk ook, maar daar is het eigenlijk veels te lekker voor ... ;-) -